Pui Kievskaia

de nico15 in Pui, 20 Aug 2011 | 6501 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de piept de pui
  • 150 g de unt
  • 2 cepe potrivite
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce
  • faina
  • 1-2 oua
  • pesmet
  • 150-170 g de spanac congelat
  • 1-2 rosii cherry
  • 50-70 ml de smantana
  • 50 g de unt
  • un pic de salvie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kievskaia:

 

Pentru a fi mai proaspata carnea si a se prepara maii repede trebuie sa se marineze, exista diferite tipuri de marinare a carnurilor, pentru carnea de pui eu procedez astfel: iau bucatile de piept de pui le taie longitudinal si le pun 15 minute intr-o marinada dupa cum urmeaza: ulei, boabe de piper,1 catel de usturoi, 50 ml vin alb, boabe de ienupar sparte.

Dupa ceea se scot bucatile de pui se sterg de compozitia respectiva si ne pucam de prepararea untului aromatizant aceasta poate contine mai multe ingrediente sau mai putine in functie de cat de aromat doriti sa va fie preparatul, eu am procedat astfel, am alifiat foarte bine untul am taiat foarte fin usturoiul si ½ de ceapa, am adaugat boia, piper am amestecat bine, am gustat si am potrivit cu sare, dupa aceea am pus untul pe folie de plastic am facut un bastonas longitudinal de grosime potrivita, l-am strans la capete si l-am dat la congelator 15 minute, timp in care ne vom ocupa de garnitura de spanac. Spanacul este prefiert dar il mai fierbem 10 minute dupa care il scurgem si il vom toca potrivit de marunt dupa care vom pune intr-o tigaie putin ulei de masline un cubulet de unt adaugam ceapa ramasa si usturoiul tocat marunt cat sa se coloreze un pic dupa care adaugam spanacul, dupa aproximativ 10 minute adaugam si smantana si potrivim cu sare si piper, lasam sa fie intrata smantana in spanac dupa care oprim focul. 

Acum scoatem untul aromatizat din frigider si ne apucam de pieptul nostru de pui, acesta trebui sa fie subtire daca nu se va ajuta cu ciocanul de batut atentie carnea se va bate doar cu folie deasupra pentru a nu se rupe, dupa care taiem bucati din untul aromatizat si punem in mijlocul pieptului de pui, rulam si prindem la capete cu scobitori, dupa care vom trece rulourile formate prin faina, ou si pesmet operatiunea se va repeta de doua ori, dupa care se vor praji in baie de ulei cateva minute. Se scot pe servete absorbante pentru indepartarea surplusului de ulei, se vor scoate scobitorile se taie in jumatate dupa ce s-au racit si se servesc cu garnitura de spanac la in imaginile alaturate.

 

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kievskaia" nu uita sa-i faci un review.
 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui Shanghai